Vår historia

Bakning sen 1975

Andreas Knip tog på sig bagaremössan redan som 4 åring år 1975.

 

Han började baka i köket hemma och sålde sina bakverk på marknader och ute vid vägen.

 

Passionen för bakning försvann inte under uppväxten utan snarare växte. Andreas utbildade sig till bagare i Jakobstad och till konditor i Seinäjoki.

 

År 1993 öppnade Andreas Knips hembageri och 1996 flyttade man in i de nuvarande lokalerna för bageriet. Bageriet byggde ut och fördubblade sin kapacitet är 2011.

 

I dagsläget har bageriet ungefär 20 anställda och bakar 6 dagar i veckan.

 

Förutom bageriet i Kvevlax driver Andreas Knips hembageri Café Rosetten vid vuxeninstitutet i Smedsby samt Café Dosetten vid Korsholms hälsovårdscentral.

Festfisksmörgåstårta4
IMG_0760
20161124_174645
20161125_171454
DSC_3429